Posts Tagged ‘Setapak Studio Photo’

Solemnization | Hafiz+Ina | 15 may 2o1o

Wednesday, June 23rd, 2010

Client : Hafiz Mohamed Shariff Maricar & Iriena Dato’ Seri Isahak
Date : 15 May 2o1o
Venue : TTDI, Kuala Lumpur
Photographer : Serindit Photo
Editing : Serindit Photo
…………………………………………………………………………………………………………………………………

………………………………………………………………………………………..

Hasirol Azuan Hamid @ c-roll

+ Principal of Serindit Photo Team +

+ 012-3205162 +

+ 03-41420342 +

c-roll@serinditphoto.com +

+ No 10-1, Jalan Rampai Niaga 3, Medan Niaga Rampai, 53300 Setapak, Kuala Lumpur +

10 % off…July’10 & Aug’10 only

Wednesday, May 5th, 2010

For Booking purpose, do not hesitate to call us A.S.A.P while stock last…

………………………………………………

Hasirol Azuan Hamid @ c-roll

+ Principal of Serindit Photo Team +

+ 012-3205162 +

+ 03-41420342 +

c-roll@serinditphoto.com +

+ No 10-1, Jalan Rampai Niaga 3, Medan Niaga Rampai, 53300 Setapak, Kuala Lumpur +

Studio shoot Promo Extended till 31 May 2010…

Friday, April 30th, 2010

A’kum & Hi,

Once again, we at Serindit Photo Studio will extend our Studio Shoot Promo till end of May’10 due to hot demand & request from our customer…hope u guys out there will come & bring all ur family, saudara mara, sahabat handai & ehem…of coz la ur special one to our studio n Grab this opportunity before it last…Datang, jangan x datang…

Ops…before terlupa, promo ni juz SHOOT & BURN only ye…no editing…editing or any additional request will come with additional charges la. This promo is valid for COUPLE, MATERNITY/PREGNANCY, GROUP/FAMILY, KID, SINGLE, & etc…we guarenteed that u guys will enjoy while we r shooting u…hehe…c u then…

………………………………………………

Hasirol Azuan Hamid @ c-roll

+ Principal of Serindit Photo Team +

+ 012-3205162 +

+ 03-41420342 +

c-roll@serinditphoto.com +

+ No 10-1, Jalan Rampai Niaga 3, Medan Niaga Rampai, 53300 Setapak, Kuala Lumpur +

Studio Collection 2010

Tuesday, April 20th, 2010

Salam & Hi,

This time we show u a few picas that we snap at our own studio @ Serindit Photo Studio located at Sri Rampai, Setapak…since our studio shoot promo still last, so don’t think anymore. Juz grab your phone & call us for your slot now!

………………………………………………

Hasirol Azuan Hamid @ c-roll

+ Principal of Serindit Photo Team +

+ 012-3205162 +

+ 03-41420342 +

c-roll@serinditphoto.com +

+ No 10-1, Jalan Rampai Niaga 3, Medan Niaga Rampai, 53300 Setapak, Kuala Lumpur +

Wedding Collections 2010…

Wednesday, April 14th, 2010

………………………………………………

Hasirol Azuan Hamid @ c-roll

+ Principal of Serindit Photo Team +

+ 012-3205162 +

+ 03-41420342 +

c-roll@serinditphoto.com +

+ No 10-1, Jalan Rampai Niaga 3, Medan Niaga Rampai, 53300 Setapak, Kuala Lumpur +

Studio Photo Shoot Promo till 30 April 2010…

Thursday, March 4th, 2010

A’kum & Hi,

Due to hot demand & request from our customer, kami di Serindit Photo Studio berbesar hati utk membuka balik promosi studio photo shoot ini till end of this April…hope u guys out there will come & bring all ur family, saudara mara, sahabat handai & ehem…of coz la ur special one to our studio n Grab this opportunity before it last…Datang, jangan x datang…

Ops…before terlupa, promo ni juz SHOOT & BURN only ye…no editing…editing or any additional request will come with additional charges la. This promo is valid for COUPLE, MATERNITY/PREGNANCY, GROUP/FAMILY, KID, SINGLE, & etc…we guarenteed that u guys will enjoy while we r shooting u…hehe…c u then…

………………………………………………

Hasirol Azuan Hamid @ c-roll

+ Principal of Serindit Photo Team +

+ 012-3205162 +

+ 03-41420342 +

c-roll@serinditphoto.com +

+ No 10-1, Jalan Rampai Niaga 3, Medan Niaga Rampai, 53300 Setapak, Kuala Lumpur +

Basic Studio Lighting / Model Studio Shoot Workshop #2

Tuesday, February 23rd, 2010

larger image click here

Untuk Pendaftaran :

1. Semak kekosongan dengan penganjur.
( sms c-roll 012 320 5162 )

2. Pembayaran  :   CIMB 14630001551052-SERINDIT PHOTO STUDIO

3. Hantar salinan resit melalui e-mail ke c-roll@serinditphoto.comhasirol_azuan@yahoo.com

dan maklumat yang berikut:

-Nama kursus:
-Nama:
-No Telefon:
- No IC:
- No resit:
- Waktu pembayaran:
- Jumlah pembayaran:

4. Anda akan terima E-mail pengesahan pembayaran.

…………………..

Hasirol Azuan Hamid @ c-roll

+ Principal of Serindit Photo Team +

+ 012-3205162 +

+ 03-41420342 +

c-roll@serinditphoto.com +

+ No 10-1, Jalan Rampai Niaga 3, Medan Niaga Rampai, 53300 Setapak, Kuala Lumpur +

Prof. Dato’ Dr. Sidek Baba @ SP Studio

Monday, January 18th, 2010

Client : Prof. Dato’ Dr. Sidek Baba & Family
Date : 18.12.09
Venue : Serindit Photo Studio
Photographer : Serindit Photo
Editing : Serindit Photo

…………………………………………………………………………………………………….

Hasirol Azuan Hamid @ c-roll

+ Principal of Serindit Photo Team +

+ 012-3205162 +

+ 03-41420342 +

c-roll@serinditphoto.com +

+ No 10-1, Jalan Rampai Niaga 3, Medan Niaga Rampai, 53300 Setapak, Kuala Lumpur +

Tengku Azzaleeya Nurqistina @ Ya

Thursday, December 3rd, 2009

YA…STUDIO PHOTOSHOOT | 23 nov 2009

………………………………………………………………….

Assalamualaikum & Hi,

Once again Serindit Photo will share with all of u our studio shoot latest assignment. This time we’ll introduce u a little ‘comey’ princess…YA. Actually her fullname lagi panjang tp short form dah jadi…Ya . Below ada sikit information that we want u to know…

……………………………..

Model : Ya @ Tengku Azzaleeya Nurqistina bt Tengku Abdullah

DOB : 9 nov 2008 @ Taman Melawati

Venue : Serindit Photo Studio

Photographer : Serindit Photo

Props : Ya & Serindit Photo

Wardrob : Ya

…..

Di pendekkan cerita, Ya ni memang tinggal dgn Nenek dia di kg…Raub, Pahang. Cuma this time parents Ya ( Pn. Ain & hubby) bawak Ya turun KL ni utk dapatkan Injection for 1 year…alang2 dah turun KL, terus je Pn Ain drop by our studio to have some happy our sambil2 potretkan aksi2 Ya yg dah masuk 1 tahun ni. shooting period dlm 1 jam and around 500 snap that we capture during that session. berbaloi2…cerita pasal Ya, memang cute sangat Ya ni…muka memang follow muka mama dia la…anak mama la katakan…jadi, sebagai halua mata…sila la layan pic2 YA ni ye…

mmm, amcam ok x aksi2 Ya ni…banyak lagi aksi2 Ya yg kami rakam cuma x dapat la kami paparkan semuanya di sini…so, pada semua viewers yg inginkan Potret mereka, mahupun anak2 yg masih comey dirakam oleh lensa kami…jangan lah malu @ segan ye…jemput la booking studio kami utk sesi rakaman seterusnya…SEMENTARA PROMOSI MASIH ADA…

anda juga boleh rakamkan potret studio bersama RAKAN2, ‘TEMAN ISTIMEWA’, FAMILY mahupun apa jua yang mampu dirakam oleh lensa kami…BOOKING…JANGAN TAK BOOKING…:-)

……………………………………………….

Hasirol Azuan Hamid @ c-roll

+ Principal of Serindit Photo Team +

+ 012-3205162 +

+ 03-41420342 +

+ c-roll@serinditphoto.com +

+ No 10-1, Jalan Rampai Niaga 3, Medan Niaga Rampai, 53300 Setapak, Kuala Lumpur +

Report | Studio Workshop #1

Tuesday, November 24th, 2009

REPORT | BASIC STUDIO LIGHTING / MODEL STUDIO SHOOT WORKSHOP # 1

Salam & Hi semua,

Alhamdullillah…bertemu kita sekali lagi di sini…for this entry, kami di Serindit Photo will give u a  lil bit report bout workshop yang telah kami anjurkn pada sabtu yg lalu…21.11.09.

If u all follow our entry before, kami di Serindit Photo telah merancang mengadakan workshop ini pd 21.11.09 yg lalu & alhamdullillah segala yg dirancang berjalan lancar…kami akui masih byk kelemahan yg perlu diperbaiki dlm penganjuran per-1 ini…Insyaallah akan kami perbaiki di masa akn datang…

Detail :-

Date : 21 November 2009 (10am – 5pm)

Venue : SerinditPhoto Studio, Sri Rampai Setapak

Presenter : C-roll

Participant : Zamry, Suhaimi, Shafiq & Aswad

Model : Fifi

Makeup : Farhana

Crew : Ct

Wardrope : Fifi & Farhana

Thanks to Mr. Zamry, Mr. Suhaimi, Mr. Shafiq & Mr. Aswad coz sudi attend workshop yg kami anjurkan ini…hope u guys get what u need from this workshop…for further report…sila lah layan all pic2 ni…

i) mr. c-roll sedang memberi penerangan tentang studio lighting sambil semua participant sedang asyik mendengar kecuali mr. suhaimi sedang asyik membelek setting kameranya.

ii) menggunakan medium bercetak sebagai salah 1 cara yg digunakan oleh mr. c-roll semasa sesi workshopnya.

iii) sebelum sesi practical photoshoot model, subjek sasaran tembakan adalah di kalangan participant sendiri.

iv) sesi tembakan bersama model utama pun bermula…

v) mr. shafiq beraksi menggunakn senjata tele beliau…

vi) mr. zamry sedang asyik mengkompos subjek melalui viewfindernya…

vii) gaya mr. suhaimi yg bakal menggegarkn dunia photography tempatan kelak…

viii) wajah2 peserta workshop serta insan2 dibelakang tabir…

Sekian report bergambar dari kami di Serindit Photo Studio…hope we can meet u again…pada peminat2 studio photography sekalian, jgn lepaskan peluang menyertai workshop/class yang bakal kami anjurkan kelak…segala info terkini tentang workshop akan diposekan di official website kami ini…so, kunjungi lah kami selalu…bye

…………………..

Hasirol Azuan Hamid @ c-roll

+ Principal of Serindit Photo Team +

+ 012-3205162 +

+ 03-41420342 +

+ c-roll@serinditphoto.com +

+ No 10-1, Jalan Rampai Niaga 3, Medan Niaga Rampai, 53300 Setapak, Kuala Lumpur +

Pre Wed Studio Shoot | Ahmad+Sara

Wednesday, November 18th, 2009

Hi…

This time studio shoot couple pulak…AHMAD+SARA…ni kira pre wed studio shoot diorg la ni…dah byk kali tertunda sesi studio shoot ni dek pelbagai masalah yg x dpt dielakkan & finally berjaya jugak kami Crew SerinditPhoto menempak pasangan ni sampai lebam…dari aksi meniarap hinggalah aksi mendukung…memang sempoi la u all…kami crew SP ingin mengucapkn selamat mendirikan rumah tangga yg dirancang pd disember ni…moga2 semua plan berjalan seperti yg dirancang…by the way, thanks sekali lagik pada Sara coz sudi kasik free je Payung Rainbow  warna-warni ni kat kitorang…suka bangat…jumpa lagi k….utk semua, ni ada sedikit juadah utk tatapan umum…makan la ye…jangan malu2…

……………………………..

Hasirol Azuan Hamid @ c-roll

+ Principal of Serindit Photo Team +

+ 012-3205162 +

+ 03-41420342 +

+ c-roll@serinditphoto.com +

+ No 10-1, Jalan Rampai Niaga 3, Medan Niaga Rampai, 53300 Setapak, Kuala Lumpur +

Kiki+Family @ SerinditPhoto Studio

Wednesday, November 18th, 2009

A’kum semua,

We meet again ya…apa khabar all viewers…we hope u guys out there sihat2 la hendaknya…jangan main hujan k…maklum la, lately kan musim hujan…nanti demam siapa yang susah…boss2 kat ofis tu yang susah coz anak buah pakat dok ambik mc ramai2…takde sape yg nak buat kerja menimbun kat ofis tu…

Ok lah, stop membebel…this time entry is about studio shoot of Kiki…4th child of kak yati & hubby…boleh tahan lasaknya Kiki ni…susah betul kami nak dptkn kerjasama dari Kiki ni…x reti duduk diam langsung…bak kata kak yati, biasa la…anak lelaki…

This studio session was taken on 14th nov lepas…sabtu last week la around 6.30pm…why that time ye? coz Kiki mmg born last year on 14.11.08 around 6.30pm…so, mmg kak yati hope sangat2 dpt shoot Kiki ni on that particular time…so, alhamdullilah…kami crew SerinditPhoto pun mmg kebetulan ada kat studio masa tu & tgh shoot model…so, kitorang pun hold that model shot around 1 hour utk bagi laluan Kiki beraksi…maklum la…Birthday Boy…kena la bagi keutamaan…maka, inilah serba sedikit aksi2 Kiki+Family dpt kami paparkan….layanzzzz

mmm, amcam ok x gaya pose Kiki. Sikit sangat picnya? Haah, x dpt la nk up byk2 sangat…nanti Kiki marah…anyway, thanks to kak yati & family coz sudi menjengah studio kami…hope 2 c u all again…for all u guys out there…kak yati ni juz ambik pakej Promo RM5o for Shoot + Burn & they got around 400-500 snap shoot…worth or not?…tepuk dada tanya selera k…utk detail promo studio shoot kami juz click HERE…bye….

…………………………..

Hasirol Azuan Hamid @ c-roll

+ Principal of Serindit Photo Team +

+ 012-3205162 +

+ 03-41420342 +

+ c-roll@serinditphoto.com +

+ No 10-1, Jalan Rampai Niaga 3, Medan Niaga Rampai, 53300 Setapak, Kuala Lumpur +

Hani+Nizam | Maternity Studio Shoot…

Friday, November 13th, 2009

Hi all viewers out there,

For the 2nd time we post here our maternity photo shoot…this time pasangan Nizam+Hani…due date dijangka on 25-27 dec ni…team SerinditPhoto mendoakan moga Hani selamat melahirkan baby nanti…Oh ya, Hani inform us that baby yg bakal lahir nanti…baby Boy…actually this is their 2nd baby…first is girl…so dah sepasang la kiranya…after this Hani nak tutup kilang katanya…hehe…tutup terus or tutup for a while je Hani…for Nizam, mesti la best coz dah ada membe…boleh la nak bergusti after this…seperti biasa…kita layanz skit pic yang sempat kami edit untuk tatapan umum…

For u all out there, our studio shoot promo will last on 31 dec 09…do grab it k…or u will regret…hehe

…………………………

Hasirol Azuan Hamid @ c-roll

+ Principal of Serindit Photo Team +

+ 012-3205162 +

+ 03-41420342 +

+ c-roll@serinditphoto.com +

+ No 10-1, Jalan Rampai Niaga 3, Medan Niaga Rampai, 53300 Setapak, Kuala Lumpur +

Basic Studio Lighting / Model Studio Shoot Workshop #1

Friday, November 6th, 2009

larger image click here

Untuk Pendaftaran :

1. Semak kekosongan dengan penganjur.
( sms c-roll 012 320 5162 )

2. Pembayaran  :   CIMB 14630001551052-SERINDIT PHOTO STUDIO

3. Hantar salinan resit melalui e-mail ke c-roll@serinditphoto.com / hasirol_azuan@yahoo.com

dan maklumat yang berikut:

-Nama kursus:
-Nama:
-No Telefon:
- No IC:
- No resit:
- Waktu pembayaran:
- Jumlah pembayaran:

4. Anda akan terima E-mail pengesahan pembayaran.

Anis & kawan2 @ SP Studio

Thursday, November 5th, 2009

Hi viewers,

Kali ni kita view pulak pic studio Anis & kawan2 (Finaz, Yanti & SyahScha)…diorang ni berkunjung ke SP studio on 17.10.09 yang lalu. Bersempena Aidilfitri, jadi diorang dtg studio for having some ‘Happy2 Group Photo’. Actually I tak tahu yg diorang member pada 1 of my friends…Fadluden & Sheda. So bila dah tengok gambar2 ni baru perasan… Mereka2 ni memang sempoi & very cooperative…base on Aswad (SP photographer yg bertugas), diorang ni teramatlah sporting & bestttt…

1

2

3

4

5

6

so, guys kat luar sana kalau nk  try having fun kat SP Studio senang je. Call us & make a booking & we will shoot u then…oh ya, our promo for studio shot (rm50/hr) still valid untill end of december’09…jadi, jgn lepaskn peluang. abadikan memori indah anda bersama rakan, keluarga mahupun orang tersayang di SP Studio…jumpa lagi….

Hasirol Azuan Hamid @ c-roll

+ Principal of Serindit Photo Team +

+ 012-3205162 +

+ 03-41420342 +

+ c-roll@serinditphoto.com +

+ No 10-1, Jalan Rampai Niaga 3, Medan Niaga Rampai, 53300 Setapak, Kuala Lumpur +