Archive for November, 2009

Pidot+Wani | Solemnization + Reception

Monday, November 30th, 2009

Hi all,

Kali ni kita layan pulak pic2 wedding dari koleksi-koleksi kami di Serindit Photo…musim cuti sekolah pun dah bermula, & of course semua wedding photographer sedang busy dgn assignment2 wedding setiap hujung minggu termasuklah kami @ Serindit Photo…& semua bakal2 pengantin & parents yg bakal menerima menantu pun sibuk jgk la dgn persiapan terakhir sebelum saat & tika hari bersejarah itu tiba…even quite busy with tugas2 harian kami, such as editing, marketing, & byk lagi yg ‘ting’nye…tp kami terpaksalah menyempatkan diri utk upload sebanyak mungkin pic2 wedding utk tatapan umum…& for this entry we would like to share with u our october wedding assignment…so layan k…

Pengantin : Mohd Firdaus Khamidi (Pidot) & Nur Hazwani Mohd Aizi (Wani)

Venue : Taman Keramat AU 1, KL

Date : 31 Oct 2009 (Solemnization) + 1 Nov 2009 (Reception)

Photographer : Serindit Photo

mmm…finish…ok la, utk yg bakal melangsungkan pernikahan kami @ Serindit Photo mengucapkan SELAMAT PENGANTIN BARU…MOGA KEKAL KE AKHIR HAYAT…& for all viewers yg sedang mencari2 photographer yg sesuai…jgn berlengah lagi…BOOKING la KAMI SEKARANG…berbaloi-baloi…

………………………………

Hasirol Azuan Hamid @ c-roll

+ Principal of Serindit Photo Team +

+ 012-3205162 +

+ 03-41420342 +

+ c-roll@serinditphoto.com +

+ No 10-1, Jalan Rampai Niaga 3, Medan Niaga Rampai, 53300 Setapak, Kuala Lumpur +

Report | Studio Workshop #1

Tuesday, November 24th, 2009

REPORT | BASIC STUDIO LIGHTING / MODEL STUDIO SHOOT WORKSHOP # 1

Salam & Hi semua,

Alhamdullillah…bertemu kita sekali lagi di sini…for this entry, kami di Serindit Photo will give u a  lil bit report bout workshop yang telah kami anjurkn pada sabtu yg lalu…21.11.09.

If u all follow our entry before, kami di Serindit Photo telah merancang mengadakan workshop ini pd 21.11.09 yg lalu & alhamdullillah segala yg dirancang berjalan lancar…kami akui masih byk kelemahan yg perlu diperbaiki dlm penganjuran per-1 ini…Insyaallah akan kami perbaiki di masa akn datang…

Detail :-

Date : 21 November 2009 (10am – 5pm)

Venue : SerinditPhoto Studio, Sri Rampai Setapak

Presenter : C-roll

Participant : Zamry, Suhaimi, Shafiq & Aswad

Model : Fifi

Makeup : Farhana

Crew : Ct

Wardrope : Fifi & Farhana

Thanks to Mr. Zamry, Mr. Suhaimi, Mr. Shafiq & Mr. Aswad coz sudi attend workshop yg kami anjurkan ini…hope u guys get what u need from this workshop…for further report…sila lah layan all pic2 ni…

i) mr. c-roll sedang memberi penerangan tentang studio lighting sambil semua participant sedang asyik mendengar kecuali mr. suhaimi sedang asyik membelek setting kameranya.

ii) menggunakan medium bercetak sebagai salah 1 cara yg digunakan oleh mr. c-roll semasa sesi workshopnya.

iii) sebelum sesi practical photoshoot model, subjek sasaran tembakan adalah di kalangan participant sendiri.

iv) sesi tembakan bersama model utama pun bermula…

v) mr. shafiq beraksi menggunakn senjata tele beliau…

vi) mr. zamry sedang asyik mengkompos subjek melalui viewfindernya…

vii) gaya mr. suhaimi yg bakal menggegarkn dunia photography tempatan kelak…

viii) wajah2 peserta workshop serta insan2 dibelakang tabir…

Sekian report bergambar dari kami di Serindit Photo Studio…hope we can meet u again…pada peminat2 studio photography sekalian, jgn lepaskan peluang menyertai workshop/class yang bakal kami anjurkan kelak…segala info terkini tentang workshop akan diposekan di official website kami ini…so, kunjungi lah kami selalu…bye

…………………..

Hasirol Azuan Hamid @ c-roll

+ Principal of Serindit Photo Team +

+ 012-3205162 +

+ 03-41420342 +

+ c-roll@serinditphoto.com +

+ No 10-1, Jalan Rampai Niaga 3, Medan Niaga Rampai, 53300 Setapak, Kuala Lumpur +

Pre Wed Studio Shoot | Ahmad+Sara

Wednesday, November 18th, 2009

Hi…

This time studio shoot couple pulak…AHMAD+SARA…ni kira pre wed studio shoot diorg la ni…dah byk kali tertunda sesi studio shoot ni dek pelbagai masalah yg x dpt dielakkan & finally berjaya jugak kami Crew SerinditPhoto menempak pasangan ni sampai lebam…dari aksi meniarap hinggalah aksi mendukung…memang sempoi la u all…kami crew SP ingin mengucapkn selamat mendirikan rumah tangga yg dirancang pd disember ni…moga2 semua plan berjalan seperti yg dirancang…by the way, thanks sekali lagik pada Sara coz sudi kasik free je Payung Rainbow  warna-warni ni kat kitorang…suka bangat…jumpa lagi k….utk semua, ni ada sedikit juadah utk tatapan umum…makan la ye…jangan malu2…

……………………………..

Hasirol Azuan Hamid @ c-roll

+ Principal of Serindit Photo Team +

+ 012-3205162 +

+ 03-41420342 +

+ c-roll@serinditphoto.com +

+ No 10-1, Jalan Rampai Niaga 3, Medan Niaga Rampai, 53300 Setapak, Kuala Lumpur +

Kiki+Family @ SerinditPhoto Studio

Wednesday, November 18th, 2009

A’kum semua,

We meet again ya…apa khabar all viewers…we hope u guys out there sihat2 la hendaknya…jangan main hujan k…maklum la, lately kan musim hujan…nanti demam siapa yang susah…boss2 kat ofis tu yang susah coz anak buah pakat dok ambik mc ramai2…takde sape yg nak buat kerja menimbun kat ofis tu…

Ok lah, stop membebel…this time entry is about studio shoot of Kiki…4th child of kak yati & hubby…boleh tahan lasaknya Kiki ni…susah betul kami nak dptkn kerjasama dari Kiki ni…x reti duduk diam langsung…bak kata kak yati, biasa la…anak lelaki…

This studio session was taken on 14th nov lepas…sabtu last week la around 6.30pm…why that time ye? coz Kiki mmg born last year on 14.11.08 around 6.30pm…so, mmg kak yati hope sangat2 dpt shoot Kiki ni on that particular time…so, alhamdullilah…kami crew SerinditPhoto pun mmg kebetulan ada kat studio masa tu & tgh shoot model…so, kitorang pun hold that model shot around 1 hour utk bagi laluan Kiki beraksi…maklum la…Birthday Boy…kena la bagi keutamaan…maka, inilah serba sedikit aksi2 Kiki+Family dpt kami paparkan….layanzzzz

mmm, amcam ok x gaya pose Kiki. Sikit sangat picnya? Haah, x dpt la nk up byk2 sangat…nanti Kiki marah…anyway, thanks to kak yati & family coz sudi menjengah studio kami…hope 2 c u all again…for all u guys out there…kak yati ni juz ambik pakej Promo RM5o for Shoot + Burn & they got around 400-500 snap shoot…worth or not?…tepuk dada tanya selera k…utk detail promo studio shoot kami juz click HERE…bye….

…………………………..

Hasirol Azuan Hamid @ c-roll

+ Principal of Serindit Photo Team +

+ 012-3205162 +

+ 03-41420342 +

+ c-roll@serinditphoto.com +

+ No 10-1, Jalan Rampai Niaga 3, Medan Niaga Rampai, 53300 Setapak, Kuala Lumpur +

Hani+Nizam | Maternity Studio Shoot…

Friday, November 13th, 2009

Hi all viewers out there,

For the 2nd time we post here our maternity photo shoot…this time pasangan Nizam+Hani…due date dijangka on 25-27 dec ni…team SerinditPhoto mendoakan moga Hani selamat melahirkan baby nanti…Oh ya, Hani inform us that baby yg bakal lahir nanti…baby Boy…actually this is their 2nd baby…first is girl…so dah sepasang la kiranya…after this Hani nak tutup kilang katanya…hehe…tutup terus or tutup for a while je Hani…for Nizam, mesti la best coz dah ada membe…boleh la nak bergusti after this…seperti biasa…kita layanz skit pic yang sempat kami edit untuk tatapan umum…

For u all out there, our studio shoot promo will last on 31 dec 09…do grab it k…or u will regret…hehe

…………………………

Hasirol Azuan Hamid @ c-roll

+ Principal of Serindit Photo Team +

+ 012-3205162 +

+ 03-41420342 +

+ c-roll@serinditphoto.com +

+ No 10-1, Jalan Rampai Niaga 3, Medan Niaga Rampai, 53300 Setapak, Kuala Lumpur +

Studio Photo Shoot Promo…

Friday, November 13th, 2009

A’kum & Hi,

Due to hot demand & request from our customer, kami di Serindit Photo Studio berbesar hati utk melanjutkan promosi studio photo shoot ini till end of this year…hope u guys out there will come & bring all ur family, saudara mara, sahabat handai & ehem…of coz la ur special one to our studio n Grab this opportunity before it last…Datang, jangan x datang…

Ops…before terlupa, promo ni juz SHOOT & BURN only ye…no editing…editing or any additional request will come with additional charges la. This promo is valid for COUPLE, MATERNITY/PREGNANCY, GROUP/FAMILY, KID, SINGLE, & etc…we guarenteed that u guys will enjoy while we r shooting u…hehe…c u then…

………………………………………………

Hasirol Azuan Hamid @ c-roll

+ Principal of Serindit Photo Team +

+ 012-3205162 +

+ 03-41420342 +

+ c-roll@serinditphoto.com +

+ No 10-1, Jalan Rampai Niaga 3, Medan Niaga Rampai, 53300 Setapak, Kuala Lumpur +

Basic Studio Lighting / Model Studio Shoot Workshop #1

Friday, November 6th, 2009

larger image click here

Untuk Pendaftaran :

1. Semak kekosongan dengan penganjur.
( sms c-roll 012 320 5162 )

2. Pembayaran  :   CIMB 14630001551052-SERINDIT PHOTO STUDIO

3. Hantar salinan resit melalui e-mail ke c-roll@serinditphoto.com / hasirol_azuan@yahoo.com

dan maklumat yang berikut:

-Nama kursus:
-Nama:
-No Telefon:
- No IC:
- No resit:
- Waktu pembayaran:
- Jumlah pembayaran:

4. Anda akan terima E-mail pengesahan pembayaran.

Anis & kawan2 @ SP Studio

Thursday, November 5th, 2009

Hi viewers,

Kali ni kita view pulak pic studio Anis & kawan2 (Finaz, Yanti & SyahScha)…diorang ni berkunjung ke SP studio on 17.10.09 yang lalu. Bersempena Aidilfitri, jadi diorang dtg studio for having some ‘Happy2 Group Photo’. Actually I tak tahu yg diorang member pada 1 of my friends…Fadluden & Sheda. So bila dah tengok gambar2 ni baru perasan… Mereka2 ni memang sempoi & very cooperative…base on Aswad (SP photographer yg bertugas), diorang ni teramatlah sporting & bestttt…

1

2

3

4

5

6

so, guys kat luar sana kalau nk  try having fun kat SP Studio senang je. Call us & make a booking & we will shoot u then…oh ya, our promo for studio shot (rm50/hr) still valid untill end of december’09…jadi, jgn lepaskn peluang. abadikan memori indah anda bersama rakan, keluarga mahupun orang tersayang di SP Studio…jumpa lagi….

Hasirol Azuan Hamid @ c-roll

+ Principal of Serindit Photo Team +

+ 012-3205162 +

+ 03-41420342 +

+ c-roll@serinditphoto.com +

+ No 10-1, Jalan Rampai Niaga 3, Medan Niaga Rampai, 53300 Setapak, Kuala Lumpur +

Fifi @ SerinditPhoto Studio

Wednesday, November 4th, 2009

Hi viewers,

Once again kami @ SP Studio berkenan nak share dengan semua viewers  our latest studio shoot…Model kali ni…Fifi…graduate student from Lim Kok Wing University…study Hair Stylish tapi sekarang dah cenderung dlm dunia modelling ni…Fifi memang best & sporting…she gave the best pose..thank Fifi…special thanks also to Ijad & Ct (yg byk assist saya) dlm menjaya shooting semlm…apa lagik…ni serba sedikit hasil sesi memerah tenaga semlm….layanzzzzz

Hasirol Azuan Hamid @ c-roll

+ Principal of Serindit Photo Team +

+ 012-3205162 +

+ 03-41420342 +

+ c-roll@serinditphoto.com +

+ No 10-1, Jalan Rampai Niaga 3, Medan Niaga Rampai, 53300 Setapak, Kuala Lumpur +